• امروز : سه شنبه - ۱۱ مهر - ۱۴۰۲
  • برابر با : 19 - ربيع أول - 1445
  • برابر با : Tuesday - 3 October - 2023
1

چشم انداز نرخ دلار با احیای برجام

  • کد خبر : 880
  • ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۵
چشم انداز نرخ دلار با احیای برجام

حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در رابطه با تاثیر عوامل مختلف بر قیمت ارز می‌گوید: قیمت دلار در ایران بیشتر از رویکردهای سیاسی تاثیر می گیرد و مهم ترین مساله در رابطه با احیای برجام و رفع تحریم هاست. صنعت و بازار-این اقتصاددان با اشاره به تاثیر دیگر عوامل در قیمت ارز افزود: البته به […]

حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در رابطه با تاثیر عوامل مختلف بر قیمت ارز می‌گوید: قیمت دلار در ایران بیشتر از رویکردهای سیاسی تاثیر می گیرد و مهم ترین مساله در رابطه با احیای برجام و رفع تحریم هاست.

صنعت و بازار-این اقتصاددان با اشاره به تاثیر دیگر عوامل در قیمت ارز افزود: البته به جز این موارد، بحث بیماری کرونا و محدودیت تجارت و همچنین میزان رشد اقتصادی و وضعیت شاخص های کلان اقتصادی از جمله پایه پولی و نقدینگی به عنوان عوامل تاثیرگذار در این موضوع شناخته می شوند.

وی افزود: از سوی دیگر موضوع روی میز بودن مذاکرات توانسته پس از افت قیمت ارز به میزان ۲۵ درصد، روند تثبیت در محدوده های فعلی یعنی ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان را ایجاد کند. در چنین شرایطی انتظارات تورمی اندکی فروکش کرده و دوره انتظار حکمفرما شده و فعالان بازار را به سمت استراتژی احتیاطی سوق می دهد.

آینده نرخ دلار

محمودی اصل ادامه داد: البته موضوع انتخابات نیز بر وضعیت اقتصادی سیاسی و روند قیمت ارز تاثیرگذار است. اما این تاثیرات بیشتر بر مبنای رویکرد سیاسی و موضوع برجام است. طولانی شدن روند اقتصاد و وابستگی خواسته یا ناخواسته اقتصادی به موضوع تحریم ها بی ثباتی و انتظار را به رکود متصل می کند و و در چنین حالتی تصمیمات کلان اقتصادی هم در دولت و هم در بین فعالان اقتصادی به تاخیر می افتد. در ماه های پایانی هر دولتی کاهش اقتدار با تضعیف مدیریت همگرا همراه است چراکه برخی مدیران در صدد تقابل و عدم همگرایی با دولت در جهت ادامه کرسی مدیریتی خود در دولت بعدی هستند.

وی ادامه داد: در ماههای پیش رو در صورت به درازا کشیدن مذاکرات قیمت ارز در همین محدوده ها خواهد بود و اگر مذاکرات به رفع تحریم ها منجر شود با توجه به کیفیت و مقدار تحریم های لغو شده ۱۰ تا ۲۰ درصد می توان کاهش قیمت ارز را شاهد بود. البته با توجه به اینکه قیمت کالاهای وارداتی و متناسب با آنها برخی کالاهای داخلی با دلار بالای ۳۰ هزار تومانی در حال معامله است بنابراین افت بیشتر قیمت ارز پیش خور شده و کاهش بیشتر قیمت آن صادرات غیرنفتی را تحت تاثیر قرار می دهد و کاهش صادرات غیرنفتی به منزله کاهش درآمد ارزی و افزایش قیمت ارز خواهد شد. به نظر می رسد تنها بی نتیجه بودن مذاکرات در گام اول و یا فرسایشی بودن مذاکرت در گام دوم می تواند اندکی بر قیمت ارز اضافه کند.

این کارشناس اقتصادی افزود: بدیهی است اگر مذاکرات در دولت فعلی نتیجه بخش نباشد با توجه به رویکرد کاندیداها احتمال به مشکل خوردن مذاکرات در دولت بعدی وجود دارد و این می تواند قیمت ارز را تحت تاثیر قرار دهد اما تا زمانی که مذاکرات روی میز باشد شاهد شوک در بازار ارز چه افزایشی و چه کاهشی نخواهیم بود.

لینک کوتاه : https://sanatvabazarpress.com/?p=880

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.