• امروز : سه شنبه - ۱۱ مهر - ۱۴۰۲
  • برابر با : 19 - ربيع أول - 1445
  • برابر با : Tuesday - 3 October - 2023
1
نایب رییس انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده با اشاره به عواقب منفی اخذ 9 درصد مالیات ارزش افزوده واردات بذر تاکید کرد

زنگ خطر افزایش قیمت و کاهش کیفیت محصولات کشاورزی/ جذابیت قاچاق بذر با اخذ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی واردات/ رواج استفاده از بذرهای نامرغوب

  • کد خبر : 1112
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
زنگ خطر افزایش قیمت و کاهش کیفیت محصولات کشاورزی/ جذابیت قاچاق بذر با اخذ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی واردات/ رواج استفاده از بذرهای نامرغوب
نایب رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران با اشاره به عواقب منفی اجرایی شدن اخذ ۹ درصد عوارض ارزش بر افزوده بر واردات بذر گفت: شکی نیست که موضوع در مجموع روی تولید کشاورزی کشور تاثیر منفی می‌گذارد و قیمت این محصولات را برای مصرف‌کننده بالا می‌برد.

صنعت و بازار: نایب رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران با اشاره به عواقب منفی اجرایی شدن اخذ عوارض و ارزش افزوده ۹ درصدی از واردات بذر گفت: شکی نیست که موضوع در مجموع روی تولید کشاورزی کشور تاثیر منفی می‌گذارد و قیمت این محصولات را برای مصرف‌کننده بالا می‌برد.

مرتضی وزیری افزود: افزایش قیمت بذر، هزینه کشاورزان را برای کشت و تولید محصولات کشاورزی بالا می‌برد و مستقیما روی هزینه تولید کشاورزی تاثیر افزایشی دارد. این افزایش باعث می‌شود که تعداد بیشتری از کشاورزان به جای بذرهای مرغوب هیبرید و غیرهیبرید خارجی از بذرهای تولیدی خودشان استفاده کنند و مزارع آنها با کاهش مقدار و کیفیت محصول روبرو شود.

بذر کالای واسطه‌ای نیست

نایب رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران ادامه داد: بذر به عنوان مهمترین نهاده تولید محصولات کشاورزی، کالای واسطه‌ای نیست، بلکه یکی از اساسی‌ترین نهاده‌های تولید کشاورزی به شمار می‌رود، زیرا نهاده اولیه برای آغاز فعالیت کشاورزی را تشکیل می‌دهد. از این نظر، بذر یک کالای منحصر به فرد است که با هیچ نهاده دیگر تولید کشاورزی قابل مقایسه نیست.

رقابتی بین بذر وارداتی و بذر تولید داخل قابل تصور نیست/ مالیات ارزش افزوده واردات بذر حمایت از تولید داخلی نیست
وزیری افزود: مقرر کردن مالیات ارزش افزوده بر واردات بذر به منظور حمایت از تولیدات داخلی توجیه شده است؛ در حالی که اصولا رقابتی بین بذر وارداتی و بذر تولید داخل قابل تصور نیست. زیرا بخش قابل ملاحظه‌ای از بذری که توسط واحدهای پیشرفته کشاورزی در ایران مصرف می‌شود، وارداتی است و معیار اصلی انتخاب بذر در این واحدها ویژگی‌های برتر رقم است و هر سیاستی که به محدود کردن انتخاب کشاورز منجر شود، تهدیدی برای تولید پایدار محصولات کشاورزی به شمار می‌رود. این سیاست به هیچ وجه حمایت از تولید داخلی محسوب نمی‌شود و می‌تواند خلاف آن نیز تعبیر شود.

تامین منافع قاچاق بذر

نایب رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران ادامه داد: این بخشنامه می‌تواند در جهت تامین منافع قاچاق بذر عمل کند. بذر به دلیل نسبت بالای قیمت به حجم( حجم بسیار کم و قیمت بالا)، جذابیت زیادی برای ورود غیرقانونی به کشور را دارد. این سیاست عملا جذابیت قاچاق بذر را چندین برابر خواهد ساخت .

احتمال انتقال بیماری‌های قرنطینه‌ای به کشور

نایب رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران ادامه داد: قاچاق بذر علاوه بر آنکه دولت را از عواید حاصل از مالیات و عوارض محروم می‌کند، با دور زدن سازمان‌های مسئول مانند موسسه بذر و نهال و حفظ نباتات، خطر بزرگ احتمال انتقال بیماری‌های قرنطینه‌ای به کشور را نیز ایجاد می‌کند. در موارد بسیاری تجربه شده که بذر تقلبی کشت شده توسط کشاورز باعث خسارت بسیار شده است.

افزایش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی

نایب رییس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران افزود: از سال ۹۹ – ۱۳۹۸ با تغییر گروه کالایی واردات بذر از گروه یک به گروه دو و ورود با ارز نیمایی شاهد افزایش قیمت تمام شده نهاده‌های کشاورزی بوده‌ایم که این امر

لینک کوتاه : https://sanatvabazarpress.com/?p=1112

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.